Jennifer Ljusterås

Skådespelare, Regissör, Kostymör, Tekniker och Ordförande

Född: 1981
Sågs första gången i: Besök av en gammal dam – 1992

Jennifer började spela teater redan som en liten flicka, och är en av medlemmarna som verkligen vuxit upp i Lyset. De som har bra minne kanske minns henne som Paddan i Det susar i säven, eller horan i Gökboet, medan de som inte varit med lika länge kanske främst förknippar henne med frun med den härliga Degerförs-dialektön i Kuta och kör, eller björnen Baloo i Djungelboken. Hon har även regisserat flera föreställningar, bland annat “Samlaren”, som hade premiär 2008.

I Lyset är Jennifer en riktig allt-i-allo, och står hon inte själv på scenen så sitter hon i tekniken, ansvarar för sminket, fixar kostym och rekvisita eller hänger ljus i taket. Av alla föreställningar som satts upp genom åren har Jennifer endast frångått ett par stycken. Resterande har hon medverkat i på ett eller annat sätt.
Ja, man får nog säga att Jennifer är en riktigt tillgång för Lyset. 2006 tilldelades hon Lysmasken för sitt ansvar, sin kunskap, sin hjälpsamhet och sitt stora hjärta för föreningen, vilken är en motivering som passar in perfekt på henne fortfarande.

Sedan några år tillbaka axlar hon också rollen som ordförande i Lyset, vilket gör henne till Kapten både på Lyset och på Jolly Roger. I årets uppsättning av Peter Pan spelar Jennifer nämligen den ökända kapten Krok, vars hand kastats till krokodilen. På frågan vilken barnslighet hon har tagit med sig in i vuxenlivet svarar hon så här:
”Det bästa med att vara barn är att inte oroa sig hela tiden och att alltid se möjligheter till lek. Har jag ens blivit vuxen? Jag gör visserligen en massa tråkiga vuxensaker som att pensionsspara eller storstäda huset tidigt en lördagsmorgon, men jag leker, pysslar och skrattar så mycket jag kan. Det ska jag aldrig sluta med!”