FÖRESTÄLLNING

Kentaur

AV Original manus: Mats Wahl Manusbearbetning: Marcus Carlsson
8 mar - 17 mar

I en artikel i Kuriren 11 februari skriver Peter Eriksson; ”En mörk scenografi, mörka kläder och ett mörkt ämne är innehållet i den pjäs som fem killar från teaterestetiska programmet i Örebro just nu repeterar på Kungsteatern i Karlskoga. Pjäsen heter Kentauer av Mats Wahl och regisseras av Marcus Carlsson. Stene, Jonkan, Carlo och Fredrik heter pjäsens fyra killar som är i 15 årsåldern. De är misstänkta för ett gruppvåldtäktsförsök på en ung flicka. Under pressade förhållanden försöker killarna enas om en berättelse om vad som egentligen har hänt.

Miljön i pjäsen är en källarlokal och det är inga scenbyten. Alla är med på scenen hela tiden så det krävs en hel del av skådespelarna. Vi ska börja finslipa nu och som vanligt tänker jag  fortsätta att regissera ända till sista föreställningen, säger Marcus”

Pjäsen hade premiär den 8 mars, på den internationella kvinnodagen. Totalt blev det 8 föreställningar på Kungsteatern och även några föreställningar på Nya teatern i Örebro. Skrantaskolan och Österledsskolans årskurs 9 samt karlbergsskolans årskurs 8 såg också föreställningen.

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 8 Mars 2002
ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR 7 föreställningar
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

Jonkan: David Levi
Fredrick: Kim Nolemo
Stene: Simon Persson
Carlo: Nils Granberg

PRODUKTION

Original manus: Mats Wahl
Manusbearbetning: Marcus Carlsson
Regi: Marcus Carlsson
Scenografi: Nils Granberg
Scenografihjälp: Hannu Paavonen
Ljus: Jan Henriksson, Klas Melin
Ljud: Per Borg
Kostym: Teaterensemblen
Rekvisita: Teaterensemblen
Smink: Jenny Henriksson
Data/Affisch: Nils Granberg
Foto: Mattias Karlsson
Konstnär: Alice Pettersson