FÖRESTÄLLNING

Kuta och Kör

AV Ray Cooney
26 okt - 30 nov

” Ett tips till dem som vill lätta upp novembermörkret några timmar är att skaffa biljett i rödaste rappet. Snart kan det vara för sent”

” Sundh och Winberg förlitar sig på tajmingen och pjäsens inneboende styrka och snurrar inte till det i onödan. De håller sina rollfigurer på mattan och ser till att spelet inte går överstyr och hamnar i buskisfällan”

”Bella Vehimäkki visar i rollen som konstapel Pålsson att hon tagit ett stort steg framåt. Hon är en av flera som började spela teater på kulturskolan och som går vidare till Lyset där utvecklingen fortsätter”

” Men mest anslående eller halsbrytande är scenen där Märvi halsat en burk läkemedel och får gummiben. Där visar Sylwia rakowska att hon till allt annat även behärskar fysiskt clowneri på ett utmärkt sätt”

Benny Abrahamsson / KT

Fullsatt till sista plats och en publik som gick hem med mungiporna i uppåtläge. Vill du ha en trivsam stund där skratten sitter löst ska du definitivt söka dig till Kungseteatern i Karlskoga och ge dig hän i galenskap och förvecklingar. Du kommer inte att ångra dig”

Björn Reimers / www.kulturdelen.com

I programmet till Kuta och Kör skriver Peter Krantz: ”Jag såg Kuta och Kör för första gången 1984 på Folkan i Stockholm. Jag minns att jag kiknade av skratt. Visst är det en modern farsklassiker som har det mesta, men jag funderade också på varför jag tyckte den var så kul. För mig är det så att om jag ska tycka något är riktigt kul, så finns där också en riktig berättelse om hur tillvaron och livet kan vara på riktigt. Det är de historierna som blir klassiker. De som faktiskt berättar om människor som uppriktigt försöker få tillvaron att bli begriplig. De som råkar ut för svårigheter och som får kämpa på liv och död för att få det gå ihop. Det är helt enkelt på blodigt allvar! Låter kul va?

Och en blodigt allvarlig fars är kul överallt på vår runda jord, För där det finns människor finns det kärlek, och där det finns människor finns det lögnare. Behöver man i alla lägen hålla sig till sanningen? En sak är helt klar, hade John talat sanning hade det inte blivit en fars! Vi kutar helt enkelt och kör överallt. Några stadsdelar i London kan snabbt förvandlas. Taxichaufför John Smith blir John Andersson, taxichaufför i Karlskoga, gift med Märvi på Gösta berlings väg och samtidigt gift med Barbara på Stationsvägen i Degerfors. Han har två fruar och två hem. En lögn? Inte alls, det är så det är! Några vita lögner bara så funkar livet alldeles utmärkt. Eller? Lycka till käre John. Spelet kan börja. Välkomna till Kungsteatern.”

Kuta och kör blev en enorm publikframgång med den största publiken på Kungsteatern.

När fyra föreställningar återstod var det en lång kö och väntelista med folk som till varje pris ville se föreställningen. Peter sa i en tidningsintervju; ” Jag har aldrig varit med om ett sånt tryck och i andra akten sitter folk och skriker rakt ut. Det är det kollektiva skrattet som är så härligt”

Läs gärna Björn Reimers recension i Kulturdelen här:
Teater: Kuta och kör

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 26 oktober 2013
ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR 14 föreställningar
SPELPLATS Kungsteatern