FÖRESTÄLLNING

Blått Hus med Röda Kinder

AV Staffan Göthe

” Det är mångfasetterat, tänkvärt och bitvis väldigt roligt genom halsbrytande associationer eller oväntade ordvändningar. Peter Krantz, regi, och ensemblen, Malin Kairis som Do, Eva Dällerud som mormor och Hans Jansson som hasse Möljemo, gör ett gott jobb och visar också att de tar barnen på allvar genom att inte pruta på det underliggande stråk av sorg och saknad som genomsyrar pjäsen. Men visst bjuder de också på scener som föranleder leenden eller drar åt det små pirrigt spöklika.”

Benny Abrahamsson KT

 I Peter Erikssons artikel  i Karlskoga Tidning skriver han följande i ett reportage kring pjäsen ” – Under förra årets barnrättsvecka upplevde vi att det fanns ett stort behov av att prata om sorg bland barnen. De spelade flera små föreställningar, bland annat ” Hennes mamma dog i natt. Det handlar om att hantera sorg och att prata med varandra om hur det känns berättar Eva Dällerud, teaterpedagog på Kulturskolan. För ett par år sedan läste man Blått hus med röda kinder och tyckte det var en väldigt bra pjäs. I våras bestämde sig Eva för att spela den tillsammans med Malin Kairis och hans Jansson från teaterföreningen Lyset. Ett nytt samarbete med Kulturskolan och Peter Krantz som regissör. Nu hoppas man att det blir en familjeföreställning. Rädda barnen har köpt in sju föreställningar för att visa dem för mellanstadieklasser i Karlskoga och Degerfors”

 Radio Örebro och Martin Dyverman kom också till Kungsteatern i samband med pjäsen. Manusförfattaren Staffan Göthe var också med. Det blev ett samtal kring Göthes dramatik, pjäsen, tillsammans med Peter och Eva på Kungsteatern.

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 17 November 2004
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

Do: Malin Kairis
Mormor: Eva Dällerud
Hasse Möljemo: Hans Jansson
Babyröst: Hanna Henriksson (debutant)
Slöjstjärtarna: Nemo, Lucille, Ellen

PRODUKTION

Manus: Staffan Göthe
Regi: Peter Krantz
Regiassistent: Magnus Lekberg
Scenografi: Peter Krantz & Magnus Lekberg
Rekvisita/Masker: Lena Johansson
Kostym: Maggie Larsson
Ljus: Adam Jansson
Ljud: Adam Jansson & Magnus Lekberg
Scenbygge: Runar Lindgren
Smink: Jenny Henriksson
Affisch/Programlayout: Magnus Lekberg
Producent/Program: Eva Dällerud