FÖRESTÄLLNING

Kom igen, Charlie!

The Foreigner
AV Larry Shue
11 nov – 10 dec

”Feelgoodpjäs med aktuellt och viktigt budskap”

“Det finns alldeles för många strömningar i vår värld i dag som vill stänga dörrar, som vill isolera, nationalismen växer, och delar av nationer röstar för självständighet. Gamla nationalistiska tankar slår rot. Befängda åsikter och rena förnekelser av historiska fakta. Världens ledare far ogenerat fram med lögner och osanningar. Ansvarslösa och maktfullkomliga.” – Peter Krantz

Därför väljer nu Lyset att spela Larry Shues The Foreigner som en spegel mot världen och en möjlig förändring för de som vill.

Kom igen Charlie handlar om engelsmannen Charlie, som tillsammans med sin kompis och sprängämnesexpert Froggy kommer till ett världshus i Georgia.
När Charlie anländer till värdshuset är han en deprimerad man, som egentligen bara vill ha lugn och ro och därför låtsas vara han vara en utlänning som inte kan engelska. På grund av de påstådda språkproblemen, får han dock höra både ett och annat som inte borde ha nått hans öron, och hans roll som “utlänning” blir mer och mer betydelsefull.

PREMIÄR 11 November 2017
ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR 17 föreställningar
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

CHARLIE Thomas Sönnerstam
FROGGY Micke Hjalmarsson
BETTY Marja Wassén Lööf
CATHRINE
Veronica Hjalmarsson
DAVID
Erik Magnusson
OWEN
Mats Welander
ELLARD
Simon Tarakkamäki

PRODUKTION

REGI Peter Krantz
KOSTYM
Jennifer Ljusterås
SCENOGRAFI
Mia Jerndin

REFERENTER

Peter Krantz
Regissör Teaterföreningen Lyset
070 416 15 56
nilspeter.krantz@gmail.com

Helen Kahlin
Tf skolledare på Kulturskolan Karlskoga
0586 1159
helen.kahlin@karlskoga.se

EVA DÄLLERUD︱Manusförfattare & Skådespelare

Eva var med och startade Teaterföreningen Lyset 1986 och har alltsedan dess varit aktiv i föreningen som amatörteaterskådespelare och återkommande regissör. Hon har också tidigare skrivit manus för föreningen.

Mellan åren 1997-2019 var Eva anställd som teaterpedagog på Kulturskolan i Karlskoga. Hon har haft ett långt samarbete med Rädda Barnen i Karlskoga och Degerfors under hela den tiden och gjort flera teaterprojekt med anknytning till Barnkonventionen. Genom skapande skola har Eva också spelat teater för barn- och ungdomar i Karlskoga, flera gånger på samma teman. Hon har också arbetat pedagogiskt med metoder, som bl a forumspel kring teman som alla människors lika värde. Eva har också sedan några föreläst på skolor och för föreningar om vad som hände hennes mamma och hennes familj under Förintelsen.

Under Balkankriget jobbade Eva med ett stödprojekt för flyktingkvinnor. I juli 1996 reste de till Sarajevo.

2017 fick Eva, Regionförbundets Örebro läns, kulturstipendium för sitt arbete med att berätta om Förintelsen.