FÖRESTÄLLNING

Rakt ner i Fickan

AV Michael Cooney

Lördagen den 8 november lyder rubrikerna i Karlskoga tidning; ”Publik succé för Rakt ner i Fickan – Men det blir ingen förlängd spelperiod”

Benny Abrahamsson skriver vidare;  I kväll spelas sista föreställningen av farsen Rakt ner i fickan på Kungsteatern. Och alla som tänkt att den måste jag se kan nu se sig snuvade. För vid halv två – tiden på fredagseftermidagen fanns en biljett kvar. Rakt ner i fickan har haft stor publik, konstaterar Peter Krantz, som regosserat. Och intresset har ökat i takt med att djungeltrumman sprityt budskapet från öra till öra. Thomas Sönnerstam, som spelar bidragsskojaren Erik mBjörk, berättar att han och andra i ensemblen fått många uppskattade kommentarer från folk på stan. – En sa att han skrattat läppen ur led, berättar Thomas Sönnerstam. Ja, vu har haft väldigt bra med publik, konstaterar Peter Krantz och avslöjar att han förvånats över att ha stött på så många i publiken som han aldrig tidigare sett på Kungsteatern i samband med Lysets produktioner. – Det var en herre som sa att han inte varit här sedan 1965

Ja, vem vet vad detta kan bero på? Förmodligen på att vi spelar fars och kanske att marknadsföringen med Thomas Sönnerstam i kjol eller att Thomas, den gamla revyräven från Görsköj, nu debuterar som skådis i Lyset. Många orsaker kanske, men framför allt, att de som sett farsen tyckte den var så pass bra att de talade om det.

En sanslös historia om arbetslöse Erik på Strandvägen i Karlskoga, som efter att ha varit arbetslös en längre tid börjat utnyttja diverse olika myndigheters bidragssystem. En morgon får han besök av en kontrollant från Försäkringskassan och helt plötsligt befinner sig Erik och hans inneboende Göran i en hejdlös härva med präster, begravningsentreprenörer, samlevnadsterapeuter, transvestiter och diverse andra samhällsmedborgare från våran stad.

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 18 oktober 2008
ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR 14 föreställningar
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

Erik Björk: Thomas Sönnerstam
Marie Björk: Jenny Henriksson
Inneboende Göran Helén: Simon Olsson
Herr Larsson: Hans Erixon
Farbror Bertil: Heinrich Vogelmann
Doktor Meder: Irene Bjuhr
Prästen Birgitta Kristensson: Kajsa Haavikko Leksell
Begravningsentreprenör David Ekovian: Garik Kirokosian
Fröken Höök: Eva Dällerud
Eva Arvidsson: Madelen Sahlén 

PRODUKTION

Manus: Michael Cooney
Regi: Peter Krantz
Producent: Peter Krantz
Scenografi: Olle Söderberg
Snickeri/Måleri: Olle Söderberg, Lena Söderberg, Bo Leksell, Marianna Söderberg
Kostym: Ensemblen, Maggie Larsson
Ljud/Ljus: Yuosef Loucif, Kim Andersson
Rekvisita: Sylvia Karlsson
Layout/Affisch/Hemsida: Bo Fredell
Affischfoto: Tord Saxin
Program: Thomas Sönnerstam
Foto: Mats Endermark, Thomas Sönnerstam