Veronica Hjalmarsson

Skådespelare, Regissör & Kassör

FÖDD 1978
YRKE: Lågstadielärare
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Bottom – 2002
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Veronica började spela teater redan som barn, men det skulle dröja många år innan hon hittade fram till scenen i Lyset.

Under tidigt 2000-tal kom hon i kontakt med Marcus Carlsson, som nyligen debuterat som ung regissör i Lyset, och var aktiv i vad man skulle kunna se som dåtidens Ung Teater Karlskoga. Gruppen skulle precis ge sig i kast med pjäsen Bottom, och behövde statistroller i form av “brudar” till en fest. Efter det var Veronica medverkade i flera av Marcus produktioner, bland annat Eraserhead och Pang, Pang du är död, men när han några år senare slutade med teatern i Lyset, lades även Veronicas intresse på på hyllan, och det skulle gå nästan 10 år innan hon hittade tillbaka.

2014 tog hon dock förnuftet till fånga och sökte sig tillbaka till Lyset, där hon av en ren slump fick en roll i Gruffet i Chiossa. En pjäs som floppade hårt, men som blev ett viktigt avstamp för henne. Efter det har Veronica medverkat i flera av Lysets produktioner och sommarspel, och spelat allt ifrån arg gubbe, i Loranga, till gullig hund i Peter Pan.

2019 debuterade hon också som regissör i farsen Oj då!.. En till?!, vilket för henne alltid varit en drömpjäs att få sätta upp. För modet att regissera en egenvald pjäs tilldelades hon också årets Lysmask 2020.

I årets produktion av Alice i Underlandet spelar Veronica Gunilla/Hertiginnan, som är en dam med kort stubin som inte vänder andra kinden till.