Veronica Hjalmarsson

Skådespelare, Regissör & Styrelseledamot

Född: 1978
Sågs första gången i: Bottom – 2002

Veronica började sin karriär i Lyset som skådespelare i några av Marcus Carlssons produktioner i början av 2000-talet. Därefter tog hon ett långt uppehåll från teaterscenen för att sedan hitta tillbaka cirka 10 år senare. Då blev hon mer eller mindre inkastad i pjäsen Gruffet i Chiossa där hennes enda uppgift var att gå med näsan i vädret och dra i draperier. Efter det har hon medverkat i flera av Lysets höstproduktioner och sommarspel, bland annat Annie och Rasmus på Luffen. Hon är också den som är medlemsansvarig i Lyset, så det är till henne ni kan vända er om ni blir sugna på att spela teater.

2019 debuterade Veronica som regissör i farsen Oj då!.. En till?!, vilket för henne alltid varit en dröm att få sätta upp. För modet att regissera en egenvald pjäs tilldelades hon också årets Lysmask 2020.

I Peter Pan spelar Veronica barnflickan och hunden Nanna, som lämnas ensam kvar när barnen flyger till Ingenstans. På frågan vilka barnsligheter hon har tagit med sig in i vuxenlivet svarar hon så här:
”Jag tog med mig leken, glädjen och fantasin in i vuxenlivet, samt tron på att den coolaste vuxna är den som vågar vara barn.
(Eller som Nanna skulle ha sagt: Vuxna blir vi alla, men vad du än gör, så tappa aldrig bort VALPEN i dig.)”