FÖRESTÄLLNING

Loranga Masarin och Dartanjang

AV Barbro Lindgren
16 Juni - 8 Juli

Loranga kan verkligen inte förstå varför man som vuxen ska arbeta när man kan vara hemma och leka med sitt barn istället.  Han förstår inte heller varför farfar Dartanjang fortsätter att tjata om att Masarin ska gå i skolan när han redan är så klok som man kan bli. Dartanjang själv har dock en väldig lång meritlista, och arbetar lika bra som rörmokare som stadsminister, ja när han inte är sjuk förstås. Som ung var han också tigertämjare, vilket visar sig visa vara väldigt användbart när plötsligt hela ladugården fylls med tigrar.

Sommarteatern Loranga, Masarin och Dartanjang, som baseras på Barbro Lindgrens bok med samma namn, bjuder på en färgsprakande föreställning fullproppad med galenskaper. Förutom Loranga, Masarin och Dartanjang träffar vi också Tjuven Gustav, polisen, ugglorna, korvgubben, papegojan Fritte och Karlskogas argaste kommunalarbetare, som gör allt han kan för att få ordning och reda här i Karlskoga.

Loranga, Masarin och Dartanjang är en föreställning för hela familjen, där vuxenvärlden möter barnvärlden och krockar uppstår, och där frågan lyfts om vi egentligen är så olika som man kan tro.

 

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 16 juni 2018
ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR 16 föreställningar
SPELPLATS Björkborns Herrgård
MEDVERKANDE

LORANGA Stefan Chrunak
MASARIN Sylwia Rakowska
DARTANJANG Kalle Karlsson
TJUVEN GUSTAV Figge Norling
ARGA GUBBEN Veronica Hjalmarsson
POLISEN Peter Krantz
KORVGUBBEN Michael Spennare
GIRAFFEN Åke Norén
FRITTE Nawrs Kashout
UGGLOR Barn från Kulturskolan

PRODUKTION

REGI Peter Krantz
KOSTYM Jennifer Ljusterås
SCENOGRAFI Mia Jerndin