Michael Spennare

Skådespelare

Född:
Sågs första gången i: Rasmus på luffen – 2016

Michael smög sig in i teaterns värld under Rasmus på Luffen. Där spelade han konstapel Bergqvist, samt en av luffarna, och fick fin kritik av tidningen för sin härliga dialekt. Efter det har han medverkat i Fanny och Alexander, där han spelade Regissören Lundahl, samt i Loranga, Masarin och Dartanjang där han var korvgubben.
Michael en är skådespelare med ett stort tålamod, och ett sinne för perfektion. Det må vara ganska små roller han tar sig an, men ack vad många repetitionstimmar det ligger bakom dessa. Under Fanny och Alexander gick han till exempel fram och tillbaka över scenen under ett helt rep för att få det att se bra ut.

I Peter Pan spelar Michael piraten Mullins. En liten bortkommen kille som de andra piraterna gärna klankar ner på. När man frågar Michael vilka barnsligheter han har tagit med sig in i vuxenlivet svarar han så här:
”Som både morfar och farfar har barndomens lekar återvänt. Lika roligt med kurragömma och pruttkuddar nu som när jag själv var en ”förstagluttare” – livet leker!”