Marja Wassén Lööf

Skådespelare, Cafépersonal

FÖDD: 1950
YRKE: Pensionär F.d Lärare
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Fröken Britas änglar – 2016

Som pensionär ville Marja prova någonting nytt, och det blev då teater eftersom det alltid hade lockat. På den tiden hade Lyset och Kulturskolan en vuxengrupp som hon började i, och de skulle just börja repetera Fröken Britas änglar. Där fick hon förutom ängel också gestalta sjökapten, irländsk fru, spinnhusföreståndarinna och en trebent kabarédansös. Året därpå debuterade Marja i Lysets “Kom igen, Charlie, där hon spelade den snälla tanten Betty som alltid drömt om att få träffa en riktig utlänning.

Efter det har vi mest sett Marja som kringpersonal vid Lysets föreställningar, både på Kungsteatern och vid sommarspelen på Björkborn. I år tar hon dock klivet tillbaka upp på scenen och ger sig i kast med rollen som den godhjärtade Abby Brewster, som tillsammans med sin syster ägnar sig åt en något tvivelaktig hobby.

Vid sidan av teatern har Marja också varit en aktiv medlem i Öjebokören där hon medverkat sedan 1977. Genom åren har hon medverkat i tretton musikshower, varav den första var ett grekiskt drama ur Orestien och den sista m/s Entertainment.

Medverkat i:

LYSET:
2023 – Arsenik och gamla spetsar
2017 – Kom igen, Charlie!

VUXENGRUPPEN:
2016 – Fröken Britas änglar