Kalle Karlsson

Skådespelare, Tekniker och Styrelseledamot

FÖDD: 1974
YRKE: IT-ansvarig i Degerfors kommun.
SÅGS FÖRSTA GÅNGN I: Rasmus på luffen – 2016
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Kalle började i Lyset som en supportande förälder, men insåg ganska snabbt att även han trivdes på scenen. 2016 medverkade han i Rasmus på luffen, där han spelade konstapel Bergqvist, men för att inte ta för mycket plats i rampljuset vid sidan av sin dotter, började han därefter i “vuxengruppen”. Under gruppens arbete med Fröken Britas änglar, i vilken Kalle fick spela flera olika roller, växte sig intresset större, och snart var han tillbaka på Lyset igen.
Efter det har Kalle funnits med på ett eller annat sätt runt alla Lysets produktioner, och ser vi honom inte på scenen kan vi ändå räkna med att han finns med någonstans rumt omkring. Han har också spelat flera stora roller, bland annat Dr. Stockman i En folkfiende, och Billy och hans tre bröder i Oj då! … En till?!.

Vid sidan av skådespeleriet har Kalle också visat sig vara en stor tillgång inom styrelsen. Han har dessutom ett stort intresse av att lära sig nya saker, och har medverkat som tekniker under flera av Ung Teaters produktioner. 2022 tilldelades Kalle Lysmasken för sitt fina arbete inom Lyset. och för att han alltid är redo att ställa upp, oavsett vad det rör sig om.

Under förra årets sommarspel var det till exempel meningen att Kalle skulle ta en “paus” från teatern, men då två av våra skådespelare inte kunde medverka vid alla föreställningar slutade han istället som inhoppare för båda dessa. Så istället för att få lite “ledigt” från teatern fick han repa in två roller.

I årets produktion av Alice i Underlandet spelar Kalle Alice Pappa och Hattmakaren, en galen figur som gillar lugn och ro och som stundvis talas baklänges.