Izabelle Westberg

Skådespelare

Född: 2000
Sågs första gången i: Barnrepubliken – 2014

Izabelle föddes med teatern i blodet, och är det fjärde syskonet i familjen Westberg som spelat teater på Lyset och Kulturskolan. När hon var 13 år debuterade hon i Lysets Barnrepubliken, där hon spelade den stumma, fiolspelande flickan Elaine. Efter det har hon spelat altfiol i ytterligare två produktioner, samt utmanat sig själv med många olika rollkaraktärer. Bland annat har hon spelat gullig kanin i Hit och dit, spöke i Fanny och Alexander, och “porrig häst” i Kungen är död. Hon har även axlat flera huvudroller, som till exempel Sanna i Sannas sanna jag och Mowgli i Djungelboken.

Genom åren har Izabelle varit aktiv inom flera av Kulturskolans grenar, och kombinerar gärna teatern med både sång, sans och musik. För modet att ta sig an nya utmaningar, samt förmågan att kombinera olika estetiska förmågor, tilldelas hon våren 2017 “Anna-Karin Prytz stipendiet”, tillsammans med Klara Urberg. Året därpå är hon med och startar upp föreningen “Ung teater Karlskoga” där hon även sitter som sekreterare.

2021 debuterade Izabelle också i Gôrskôjs, där hon vid sidan av alla skratt också berörde publiken till tårar med sitt fantastiska solonummer och hyllning till vården i Karlskoga.

I årets uppsättning av Arsenik och gamla spetsar spelar hoppar Izabelle in som konstapel Klein vid några tillfällen, eftersom Antonia inte kan närvara under alla föreställningar.