Ivan Rosin

Skådespelare

FÖDD: 2002
YRKE: Student
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Barnrepubliken – 2014
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Ivan började spelade teater på Kulturskolan när han var 9 år gammal, och redan 2014 medverkade han i sin första pjäs Barnrepubliken. Tillsammans med flera av de andra ungdomarna i Lyset är Ivan en av dem som mer eller mindre vuxit upp innanför Kulturskolans väggar, och är idag är han inte bara en duktig skådespelare, utan också en utbildad musiker.

Bland sina jämnåriga kompisar har dock Ivan alltid varit den som ser mycket yngre ut än han egentligen är. Detta skulle kunna vara anledningen till att det oftast också är han som åker på att spela de små och söta djurrollerna när det är dags att dela ut roller inför en produktion. Genom åren som gått har Ivan spelat både katt, kanin, häst, gam, varg och joggingdjur, vilka alla (med undantag från Hästen Hovis) varit ganska små och söta roller. Undantaget från djurtemat var kanske när de satte upp Och så levde de lyckliga, där Ivan istället spelade dvärgen Butter, men även den rollen var ganska liten och söt.

Under åren har Ivan tagit för sig mer och mer på scenen, och det är alltid en fröjd att se honom spela. Han har också imponerat med sin musikaliska förmåga, och de oräkneliga instrument han behärskar. Bland annat spelar han gitarr, bas, trummor, piano och dragspel, vilket han visade publiken i pjäsen Hit och dit men ganska långt bort. 2019 tilldelades Ivan “Anna-Karin Prytz minnesstipendium” för sitt stora engagemang och allsidighet inom teatern och musiken, samt för sin förmåga att kombinera dessa med varandra.

Under våren har Ivan studerat musik vid Ingesunds folkhögskola i Arvika, där han bland annat skrivit egna låtar, och turnerat med ett band. Detta hindrar honom dock inte från att också hinna med lite teater så här på sommarlovet, och senast vi såg honom var i sommarspelet Peter Pan.