Birgitta Söderman

Skådespelare

Född: 1941
Sågs första gången i:
Sågs senast i: Oj då! … en till?! – 2019

Birgitta är ännu en av veteranerna i Lyset. Hon började i föreningen 2006 i samband med pjäsen Lysistrate, där hon trots sina 64-år ställde upp och dansade cancan på scenen. Genom åren som gått har Birgitta varit drivande inom många ansvarsområden, och många skulle nog till och med se henne som oersättlig.
Hon har arbetat som publikvärd, svarat i telefonen, ansvarat för cafét, och skådespelat. Hon har dessutom haft det yttersta ansvaret kring arrangerandet av gästspel, vilket är en viktig del i Lysets uppdrag varje år. För sin allsidighet och sitt stora engagemang kring våra gästspel tilldelades Birgitta “Årets Lysmask.” I motiveringen beskrivs hon som spindeln i nätet, som med sina många armar spunnit ett stort nät av samverkan mellan Lyset och den professionella teatern.
Senast vi såg henne på scenen var i pjäsen  Oj då! … en till?! som spelades på Lyset 2019. Där hon spelade den charmiga faster Amy.

De senaste åren har Birgitta dock valt att ta ett kliv tillbaka i Lyset för att ge plats åt den yngre generationen, något hon med all rätt kan göra efter så många år. Till hösten fyller Birgitta 81 år, men fortfarande ställer hon upp som publikvärd när det behövs.

I årets uppsättning av Peter Pan hittar vi Birgitta i biljettkassan, har har vi tur kanske hon dyker upp på scenen till hösten.
På frågan vilka barnsligheter Birgitta har tagit med sig in i vuxenlivet svarar hon “lekfullhet och positivt tänkande”.

Medverkat i: