Alexander Karlsson

Skådespelare

Född: 2000
Sågs första gången i: En midsommarnattsdröm – 2011

Alexander började spela teater på Kulturskolan när han var tio år gammal efter att hans bonus-farmor, som arbetade som teaterpedagog, fått honom att testa.
Redan 2011 medverkade han sedan i sitt första sommarspel, där han spelade älva i En midsommarnatts dröm. Efter det har vi sett honom i flera av Ung Teaters uppsättningar, bland annat Robin Hood och Auschwitz är alltid nu. Han var även med och startade upp föreningen Ung Teater Karlskoga.
2021 hittade han också tillbaka till Lyset, och medverkade då i “Djungelboken” där han bland annat spelade Kung Louie. En roll som verkligen passade honom som handen i handsken, och där han fick chansen att blomma ut på riktigt.

I år i ser vi honom i Peter Pan där han spelar piraten Cecco, en glad pirat med romflaskan i högsta hugg. När Alexander får frågan vilka barnsligheter han har tagit med sig in i vuxenlivet svarar han så här:
”Det bästa med att vara är barn att man alltid gör saker man tycker roligt, och det har jag tagit mig till min vuxna ålder; det är viktigt att ha roligt vad man än gör.”