Tilda Hydara Ljusterås

Skådespelare

FÖDD: 2016
YRKE: Student
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Peter Pan – 2022
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Lilla Tilda är Lysets yngsta aktiva medlem, och som dotter till föreningens ordförande har teatern varit en naturlig del av vardagen ända sedan hon föddes. Det var dock först under våren 2022, och sommarspelet Peter Pan, som hon själv började intressera sig för att vara med. Under den produktionen var det många aktiva ungdomar med, och i en bilresa hem från en föreställning säger hon till sin mamma:
“Jag skulle vilja vara med imorgon”, varpå hennes mamma svarar “Ja, du är ju alltid med och tittar.” Tilda säger då: “ja, men jag menar att jag vill vara med”.

Hon hade då följt hennes mamma genom hela repetitionstiden, och troget iakttagit föreställning på föreställning från första parkett, så hon visste precis vad som förväntades av henne. Så dagen efter står hon där, som en väldigt liten krigare i en hemmasydd kostym och sjunger Oh wanna hee, tillsammans med de andra krigarna.

Det var startskottet för en rad med egna repetitioner, och i år är hon här igen. Denna gång som det lilla biet, som ger drottningen bistånd, och hjälper henne igenom kricketmatchens racerbana.

Medverkat i:

LYSET:
2023 – Alice i Underlandet
2022 – Peter Pan