Samuel Hellqvist

Skådespelare

Född: 2003
Sågs första gången i: Rasmus på luffen – 2016

Samuel började spela teater när han gick i femman, och snabbt insåg de vuxna omkring honom att det här var en kille med stor talang. Redan vid 13-års ålder medverkade han i sitt första sommarspel vid Björnborns herrgård, och inte med vilken roll som helst, utan med huvudrollen Rasmus, i Rasmus på luffen. Genom åren har han  sedan medverkat i flera produktioner med Kulturskolan och Ung Teater Karlskoga. Bland annat har han spelat i: Häxan, Prövningen och Kungen är död. Han har också spelat pappa George och pirat, i den tidigare versionen av Peter Pan som sattes upp med Ung Teater 2019.

2021 återvände Samuel till Björkborns herrgård, för att medverka i Djungelboken, och det bjöds på många skratt när han intog scenen som galen apa, pårökt varg och någon typ av indisk bybo som bröt på finlandssvenska. Ja Samuel må ha åldrats sedan han skuttade runt som Rasmus och letade efter sina föräldrar, men humorn och barnasinnet, kommer han nog alltid ka kvar.

I årets uppsättning av Peter Pan spelar han Curley, och på frågan vilka barnsligheter han har tagit med sig in i vuxenvärlden svarar han så här: