Nova Neuenfeldt

Skådespelare

Född: 2009
Sågs första gången i: Romeo och Julia – 2022

Nova är ett av Lysets nya stjärnskott. Hon började spela teater på Kulturskolan under hösten 2019, och redan från start var hon en driven elev som visste vad hon ville. Samma år skriver hon, och en teaterkompis ett manus som de hoppas kunna spela med sin grupp. Pjäsen de ville göra hette “Den egoistiske prinsen Egon”, och tanken var att den skulle bearbetas under teaterlektionerna tillsammans med resten av gruppen, men tyvärr lades projektet ner i samband med Covid-19.
Efter pandemin började gruppen istället att repetera pjäsen Romeo och Julia, där Nova skulle spela den godtrogne prästen Fader Lorence. Pjäsen hade premiär i samband med “Ung Teater-festivalen” 2022, men spelades även för några skolor.

I Peter Pan spelar Nova den borttappade, och lite kaxiga, pojken Slightly, och när man frågar henne vad det bästa med att vara barn är svarar hon så här:
“Att man bara kan leva i nuet. Att inte behöva oroa sig för morgondagen. Man kan istället lägga tid och energi på att leva, och på sina intressen.”

Medverkat i:

LYSET:
2022 – Peter Pan

UNG TEATER:
2022 – Romeo och Julia