Nea Karlsson

Skådespelare

FÖDD: 2005
YRKE: Studerar
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Annie – 2015
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Nea började i teaterlek på kulturskolan när hon bara var sju år gammal. För henne har teatern betytt väldigt mycket, och många av hennes bästa vänner har hon träffat just genom Lyset och teatern. Hon debuterade i Lyset 2015, när hon medverkade i musikalen Annie som den lilla barnhemsflickan Molly, och året därpå axlade hon rollen som Fanny, i Fanny och Alexander. Hon har även medverkat i flera sommarspel, bland annat Rasmus på luffen, Peter Pan och Alice i Underlandet.

Genom åren har Nea varit aktiv i både Lyset, Ung Teater, Teater Nolby och Görsköj. Hon har även engagerat sig i flera av kulturskolans aktiviteter och 2018 tilldelades hon Anna-Karin Prytz minnesstipendium för sin allsidighet och det stora engagemang hon visat för teatern, trots sin låga ålder. Nea var då bara 13 år gammal och den yngsta eleven som mottagit stipendiet. Några år senare (2020) tilldelades hon även Emperilådans stipendium, som är ett stipendium som delas ut till några väl valda elever på Kulturskolan varje år.

Vid sidan av skådespeleriet är hon också mycket duktig på att dansa och sjunga, och 2022 blev hon antagen till Örebro Kulturskolas fördjupningslinje för musikalartister.