Antonia Cerwall

Skådespelare

FÖDD: 2003
YRKE: Spanskalärare
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Rasmus på Luffen – 2016

Antonia kom i kontakt med teatern redan som barn, då hennes mamma brukade ta med henne och titta på olika teatrar. Den första pjäsen hon såg var Djungelboken i Chile när hon bara var 2 år gammal. Eftersom hon var så fascinerad av all teater, anmälde hennes mamma henne så småningom till Kulturskolan där hon sedan blev fast. Nu, många år senare har Antonia medverkat i föreställningar med både Kulturskolan, Ung teater Karlskoga och Lyset. Bland annat har hon själv spelat Amala i just Djungelboken, pjäsen som en gång fick henne att börja med teater, så på ett sätt kan man väl säga att cirkeln nu är sluten, och Antonia är nog fast i teaterns värld för alltid. Hon har även spelat Wendy i 2022-års sommarspel Peter Pan.

Antonia är alltid glad och hjälpsam, och hennes positivitet har en förmåga att sprida sig omkring henne. 2020 tilldelades hon “Anna-Karin Prytz minnesstipendium” för sitt stora engagemang och allsidighet inom teatern, samt för de fina egenskaperna hon besitter.

I årets uppsättning av Arsenik spelar Antonia den unga konstapeln Klein, som tillsammans med sin kollega sliter med att få Teddy att sluta blåsa i hornet.