Antonia Cerwall

Skådespelare

Född: 2003
Sågs första gången i: Rasmus på Luffen – 2016

Antonia kom i kontakt med teatern redan som barn, då hennes mamma brukade ta med henne och titta på olika teatrar. Den första pjäsen hon såg var Djungelboken i Chile när hon bara var 2 år gammal. Eftersom hon var så fascinerad av all teater, anmälde hennes mamma henne så småningom till Kulturskolan där hon sedan blev fast. Nu, många år senare har Antonia medverkat i föreställningar med både Kulturskolan, Ung teater Karlskoga och Lyset. Bland annat har hon själv spelat Amala i just Djungelboken, pjäsen som en gång fick henne att börja med teater, så på ett sätt kan man väl säga att cirkeln nu är sluten, och Antonia är nog fast i teaterns värld för alltid.

Antonia är alltid glad och hjälpsam, och hennes positivitet har en förmåga att sprida sig omkring henne. 2020 tilldelades hon “Anna-Karin Prytz minnesstipendium” för sitt stora engagemang och allsidighet inom teatern, samt för de fina egenskaperna hon besitter.

I årets sommarspel Peter Pan spelar Antonia Wendy Darling, och när man frågar henne vilka barnsligheter hon har tagit med sig in i vuxenlivet svarar hon så här:
“Att alltid ha roligt och aldrig förlora förmåga att skoja till det, all behöver inte vara sp seriöst hela tiden. Varför ska en siffra bestämma om du får klättra i klätterställningar eller leka med kompisar? Ett passande citat är: “We don’t stop playing because we grow, we grow old because we stop playing.”