Stefan Almstedt

Stefan Almstedt

2016
MOTIVERING

2016 firar teaterföreningen Lyset 30 år.

Teaterskeppet som seglade in Fru Thalias hamn i Karlskoga år 1986

Härifrån har många seglatser teaterföreställningar seglat ut genom åren, skepp av olika de slag, med många besättningar matroser skådespelare, regissörer, producenter, kostymörer , scenografer , manusförfattare och teaterarbetare av alla de slag.

Genom höst och vinter, sommar och vår, har skeppet stadigt hållit kursen under alla år. En seglats på tidens hav mellan kobbar och skär , över djupa och grunda vatten, utmed okända klippiga kuster, genom rasande stormar och över lugna vatten. Fyrens ljus i den lilla hamnen har visat många människor till den stora teater famnen genom åren.

Besättningarna har mönstrat på och mönstrat av men den fasta handen vid rodret har krävts av våra kaptener. Flera är dom som stått där, för om masten, under både kortare och längre tid

Att hitta sin kapten är inte alltid så lätt, en roll som för med sig både ansvar och krav. Men ibland så träder hen fram, känner ansvaret, förstår vad det handlar om. Förstår också att kapten är aldrig ensam, har sin besättning, sin ledning, sin styrelse, och alla dom andra, som ser till att skeppet kan segla och att lampan från fyren alltid lyser oavsett natt eller dag.

Nu låter vi hen bli han och avslöjar att året då kapten blev ordförande fyllde han trettio och därför kan det sägas att han i Lyset har en både jämnårig kamrat och vän.

Låt det så få bli under många långa år 2016 års Lysmask, den 20:e i ordningen, går till vår ett år gamla ordförande och nya kapten, Stefan Almstedt. För ditt ansvarstagande för föreningen, för ditt breda intresse av både manusskrivande, skådespeleri, regi och pedagogik och för en uppmuntran för en fortsatt god seglats Kapten Resan har varit lång. Längre ska den bli och besättningen redo alltid att hissa segel…….