Simon

Simon Tarakkamäki

2021
MOTIVERING

Det började tidigt med teaterlek på Kulturskolan redan när årets lysmask var sju år. Så visst ska ett frö planteras i tid för att det ska växa och gro och tänk så många blommor och blad det finns att upptäcka under den stora teatereken.
Och med tiden ju mer Lysmasken växte och blev större och större så sades det aldrig “Jag trivs bäst här och bara sitta och lukta på blommorna”. Nej, med lust, energi, intresse och engagemang blev det nu en färd ut på teaterns stora arena för att ta sig an alla utmaningar.

Ville alltid som liten hitta på och klä ut sig. Helst en rolig figur. En rolig mask. Förutom att skådespela med liv och lust så skrevs det manus, ett intresse för scenteknik och tekniska effekter växte, det började filmas och med tiden utvecklades även regiförmågan. Han inspirerade andra och så småningom visade det sig att han också ägde en naturlig ledarskapsförmåga.

Idag är årets Lysmask en av de där teaterelever som genom stort intresse och konstnärlig ambition kommit att spela en stor roll i Lyset, inte bara genom sitt skådespeleri, även om vi sett en stor begåvning och lyskraft i flera minnesvärda roller, utan även också då det gäller övrigt föreningsarbete. Han har en plats i styrelsen, han driver föreningens webbsida och arbetar med den digitala marknadsföringen. Han har i högsta grad bidragit till föreningens digitala utveckling där 2020 års digitala julkalender är kronan på verket. Under året har han även arbetat och utvecklat olika filmuppdrag. Han har också bidragit till att utveckla
teatern i Karlskoga, genom att starta och driva föreningen Ung Teater Karlskoga.

För att han är så intresserad och engagerad i vår teater som helhet, en god ensemblemedlem, en begåvad skådespelare och för att han är hungrig hyena som alltid vill ha mer tilldelas Simon Tarakkamäki 2021 års Lysmask.