Kalle

Kalle Karlsson

2022
MOTIVERING

Vår Lysmasks namn har sitt ursprung i betydelsen “fri man”
Klippan står där den står men flocken är fri att röra sig vida omkring i skogar och marker. Så har det här redan avslöjats att vår Lysmask nådens år 2022 är en man. Men han heter inte Ulf eller Ulv.

Årets pristagare är en ansvarsfull och pålitlig man i sitt engagemang för föreningens verksamhet.
Han är mångsidig och nyfiken och redo att alltid lära sig nytt oavsett om det gäller skådespeleri, teknik, digital utveckling, marknadsföring eller ekonomi.
Han är en vänlig, pålitlig, ambitiös, snäll, rolig och omtänksam man vars goda egenskaper betyder mycket för ett välmående och trivsamt teaterkollektiv. Som skådespelare har han gjort många fina insatser med sin talang att gestalta komiska krumelurer med knorrig underskruv utan överspel.

Scenanvisning:
Flocken närmar sig eken och klippan där Akela står. Smyger tyst förbi den gamla husvagnen där Dartanjang sover. Han får inte väckas nu. Om Lorangas pappa och Masarins farfar vaknar vet ingen vilken roll han spelar. Då kan han börja klaga på rören, att vattnet inte går att dricka, eller förvandlas till en till och en till och en till. Ryktet går att han kommer förvandlas till liten kort tjock pojke i sina bästa år nästa gång han vaknar. Akela märker inget där han står på sin klippa och tror sig vara ensam och övergiven. Flocken börjar sjunga och melodin är Kalle på spången

Raksha – Vilken Kalle?
Flocken – Jo Kalle
Raksha – Vilken Kalle?
Flocken – Jo Kalle, Kalle, Kalle, Kalle Karlsson

Kalle Karlsson är årets Lysmask 2022