Josefine Edenvik

2018
MOTIVERING

Årets Lysmask har många strängar på sin lyra och kanske var det musiken och framför allt sången som först i fångade hennes intresse. Men teaterintresset väcktes också tidigt och fick henne att börja skådespela i Kulturskolans och Lysets produktioner som Hjälten på den gröna ön, Mannen från La Mancha och Trollkarlen från Oz.

Senast vi såg och hörde henne på Kungsteaterns scen var i rollen som Dorothy i landet ovan regnbågen under lysets 20-års jubileum 2006. Trotts att hon straxt därefter lämnade scenen och teatern i Karlskoga så har hon med sitt arbete varit kvar i verksamheten där hennes insatser både gett avtryck och gått i tryck

Vår Lysmask är alltså inte en av dom som hörts mest de senaste åren men helt säkert en av dom som synts mest sedan den uppstoppade hunden tog plats på Kungsteaterns scen 2011.

Förutsättningen för att en produktion ska bli till är självfallet våra skådespelare men också alla andra i produktionsprocessen som genom sitt arbete bidrar till föreställningen.

Ofta är marknadsföringen den första rösten, det första tilltalet och det första mötet med publiken. Det gäller att fånga intresset, att synas, att ha förmågan att skapa en marknadsföring som både lockar, tilltalar och kommunicerar.

Med stor lyhördhet, öppenhet och kreativitet har vår lysmask gjort detta på ett lysande sätt!

2018 års Lysmask går till Josefine Edenvik för hennes insatser i teaterföreningen lyset, för layoutarbetet med affischer, annonser, programblad, hemsida och andra marknadsföringsprodukter till teaterföreningens produktioner.