Irene Bjuhr

Irene Bjuhr

2011
MOTIVERING

När teaterföreningen Lyset jubilerar och firar 25 år så ska Lysmasken självfallet detta år tillfalla en person som genom sitt engagemang i föreningen framstår som en lysande förebild. 

Det är många som spelat teater genom åren i Lyset, en del under kortare perioder, men det är inte många som varit med från början.

Årets Lysmask är inte bara en fantastisk skådespelare som gjort många fina roller och kraftfulla kvinnoporträtt genom åren utan också en generös, uppmuntrande, aktiv föreningsmedlem som varit med i styrelsen, stått i cafèt, sålt biljetter, fixat kostym rekvisita, och är en aktiv marknadsförare.

Hon har gestaltat många minnesvärda  och starka kvinnor på scenen, allt från kärleksstrejkande kvinnor i Grekland, till strejkande italienska hemmafruar, irlänska systrar och ryska änkor.

Hon är en kraftfull historieberättare beväpnad med både fräcka historier och sånger. Årets Lysmask är kvinnokraften personifierad då hon varit med från starten och första föreställningen av Lysistrate 1986 till vår senaste pjäs, En Uppstoppad Hund, där vi kommer att minnas Gunnel Ljungh långt efter det att hon klev på tåget för sista gången till Enköping den 19 mars 2011.

Många starka kvinnor har det blivit, men den starkaste av dom alla, är nog du själv.

Tack Irene Bjuhr för dina 25 år i Lyset.

2011 års Lysmask är din!