Gustav Deinoff

Gustav Deinoff

2012
MOTIVERING

2012 års Lysmask är inte vilken liten mask som helst. Den delas ut för Femtonde gången i en förening som år 2011 firade 25 år. Och visst blev det ett firande, en hejdundrande fest, där sommarens föreställning ”En Midsommarnattsdröm” av William Shakespeare blev en höjdpunkt.
Regissören Gustav Deinoff hade länge närt en dröm;

Så här skriver han själv i sin vision om projektet
“Ända sen jag insåg att vi faktiskt är ett exceptionellt stort antal karlskogingar som har gått från att vara aktiva i amatörteaterföreningen Lyset till att arbeta professionellt med teater runt om i landet, så har jag drömt om att få samla alla proffs och tillsammans med dagens lyset fyra av en dundrande teaterföreställning tillsammans. Vilket annat tillfälle än Lysets 25 års jubileumsår skulle kunna vara bättre för detta? En uppsamling av all den konstnärliga kraft som är sprungen ur Karlskoga och den som är kvar där och lever vidare samlas på hemmaplan där allting började. Åh vilken tanke!”

Ja, konstigare än så är det inte. Den som sedan starten som en ung grabb i Teaterföreningen Lyset fortfarande har sina drömmar och lyset i sitt hjärta ska självklart belönas med 2012 års Lysmask.

Så därför; För sin förmåga att både formulera och förverkliga sina drömmar i arbetet med Teaterföreningen Lysets jubileumsföreställning En Midsommarnattsdröm tilldelas Gustav Deinoff 2012 års Lysmask.