Birgitta Söderman

Birgitta Söderman

2014
MOTIVERING

Årets lysmask 2014 går till en person som genom sin arbetsinsatts i teaterföreningen av många uppfattats som oersättlig. Genom åren har vår lysmask verkligen varit med i många av de områden som ett teaterarbete innefattar från att själv stå på scenen till att själv öppna dörrarna och tända marschallerna när premiärer vankas och förställningar ska spelas.

Med sitt engagemang för både gästspel och Lysets egna teaterproduktioner har hon “spunnit ett nät” av samverkan och samarbete som är det ideella föreningsarbetets grund för att fullfölja teaterföreningens kommunala uppdrag. Hon har koll på det mesta och är världens bästa, glada, trevliga, positiva, stabila, energiska, tillmötesgående och självgående spindel som verkar ha hur många ben som helst.

En viktig del i teaterföreningen Lysets verksamhet är att erbjuda gästspel.

Vår Lysmask har tagit ett stort ansvar för inköp och arrangemang av proffesionell teater under många år.

Hon förstår att hela tiden ha publikens bästa i det första rummet, vare sig det gäller att arrangera ett bra gästspel eller välja vilken kaka som är godast att servera i pausen.

Hon har engagerat sig på ett sätt i föreningsarbetet som minner om den genuina grunden för hur allt ideellt föreningsarbete en gång började. Med engagemang, hjärtlighet, värme, kunskap och lärande.

Hon är genuint intresserad och hon är verkligen en av de många “kulturtanter” som bär teater-Sverige på sina axlar.

Publiken kommer och Publiken går men Birgitta Söderman består!

Gutår!

2014 års Lysmask är Birgitta Södermans!