fbpx

INTEGRITETSPOLICY

EUs dataskyddsförordning – General Data Protection Regulation

GDPR är en ny viktig reglering inom EU för dataskydd som ersätter personuppgiftslagen (PUL). GDPR innebär större rättigheter för dig att bestämma hur dina personuppgifter hanteras. Bland annat innebär det att vi behöver ditt samtycke för att behandla dina personliga data.

Personuppgiftsansvar

Teaterföreningen Lyset är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats och vi värnar om säkerhet och integritet vid vår personuppgiftsbehandling.

Nyhetsbrev

Personuppgifter (e-postadress och namn) som lämnas i samband med prenumeration av vårt nyhetsbrev sparas bara så länge som du är prenumerant. När du avanmäler dig tar vi bort dina personuppgifter.

Ändamålet med behandlingar av personuppgifter

Uppgifterna du lämnar i samband med prenumerationen av vårt nyhetsbrev kan komma att användas för marknadsföringsändamål samt för uppföljning och utveckling av Teaterföreningen Lysets utbud.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser (Facebook/Instagram) kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Cookies

En cookie är en liten textfil som placeras i din dator när du besöker en webbplats. Du kan blockera din dator mot cookies, men vissa funktioner på webbplatsen kan då upphöra att fungera.

Om du inte önskar acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar cookies eller att du informeras när en webbsida innehåller cookies. Genom webbläsaren kan tidigare lagrade cookies raderas. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information om hur du gör detta.

Rätt att begära information

Du har rätt att efter ansökan en gång per år, kostnadsfritt erhålla information om vilka personuppgifter om dig som Teaterföreningen Lyset behandlar. Skicka en undertecknad begäran per post till oss (ej e-post). Du har även rätt att få dina personuppgifter rättade. Personuppgifter som vi samlat in genom ett samtycke (t.ex. e-postadress och namn som vi använder för nyhetsbrevsutskick) har du också rätt att få raderade ur våra system.

Uppdaterat 2019-07-20