FÖRESTÄLLNING

Trädet

AV Ingegerd Monthan

”Trädet är en pjäs som tar upp ämnet miljöexploatering på ett lite annorlunda sätt. Den handlar om rönnbärsträdet som får reda på att hon står över en guldskatt. Allt hon behöver nu är en människa att ge den till. Då dyker två misslyckade bovar, Radarn och Klaveret, upp….”

Barnteaterproduktionen Trädet blev den andra föreställningen som spelades på den gamla biografen som nu blev Kungsteatern

Sylwia Hermansson (Rakowska), Anna Wilhelmsson och Ellie Forsebrink hade alla fått sk ungdomspraktik för att arbete med teater på Skranta Huset i ett ALU-projekt.

Pjäsen arbetades med på dagtid och Peter Krantz regiserade. Musiken gjordes av Anders Thorsell som börjat arbeta på Teaterverkstan i och med flytten till Folkets Hus.

Pjäsen spelades för alla skolklasser i Karlskoga från årskurs 2-6. Föreställningar gjordes även för barn i asylklasser, där många var nyanlända flyktingar från inbördeskrigets Jugoslavien.

Eva Bäcklinder i Kuriren skriver; ” Det kan vara lite knepigt att hitta till Nya Kungsteatern. Den ligger i tegelhuset nedanför postens huvudkontor, men ingången är inte under biobaldakinen, där ligger en antikvitetsaffär numera. I stället får man gå in på baksidan av huset, den sida som vätter upp mot posthuset. Det ska komma upp en skylt här till premiären. Trots alla nedskärningar på diverse håll, känner tjejerna det som om suget efter kultur och teater är stort. Massor av folk vill vara med och spela amatörteater. Problemet är bara att få ledarna att räcka till…

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR Mars 1994
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

Rönnbärsträdet: Eleanor Forsebrink
Klaveret: Sylwia Hermansson
Radarn: Anna Wilhelmsson

 

PRODUKTION

Manus: Ingegerd Monthan
Regi: Peter Krantz
Kostym: Maggie Larsson
Musik: Anders ”Ali” Thorsell