FÖRESTÄLLNING

Till Julia

AV Margareta Garpe

Den kommunala teaterverksamheten på Skranta Huset hade i och med organisationsförändringar och besparingar inom kommunen flyttat till lokaler i Folkets hus.

Teaterföreningen Lyset hade nu fått tillträde till den gamla Kungsbiografen på Loviselunds vägen. Den hade stått tom i många år efter att Frälsningsarmén lämnat lokalerna. Eva Dällerud hade hittat Margareta Garpes manus Till Julia. Ungdomspraktikanten Anna Wilhelmsson spelar här den unga flickan. Anna har som ungdomspraktikant ALU-projektet mycket att stå i. Hon har huvudrollen i Till Julia samtidigt som hon spelar barnteater på dagarna i Trädet, är regissör för En Midsommarnattsdröm och repeterar en av rollerna i det kommande sommarspelet.

Ann Sofie Forslund i Karlskoga kuriren skriver ” Efter föreställningen var det bandklippningsdags och scenen svärmade över av blommor, champagne och glädje.

Kurirens utsända spår att Kungsteatern kommer att bli ett vattenhål i Karlskoga framöver”.

Till Julia var den första av Lysets föreställningar som blev uttagen till ATR:s (Amatörteaterns riksförbund) riksteaterfestival 1994

Julia försöker bli vuxen trots att hon inte löst alla barndomens knutar. Charlie hade varit som en far för henne men försvann ändå då Gloria kastade ut honom för en annan man

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 4 mars 1994
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

Julia: Anna Wilhelmsson
Gloria: Nina Sandberg
Charlie: Peter Sundh

PRODUKTION

Manus: Margareta Garpe
Regi: Eva Dällerud
Scenografi: Kjell Andersson
Snickeri/Måleri: Janne Randén
Ljus: Petri Tarakkamäki
Kostym/Rekvisita: Karin Bakken
Musik: Anders Thorsell
Foto: Tord Saxin
Affisch: Kjell Andersson
Alltiallo: Janne Henriksson