FÖRESTÄLLNING

Reservoir dogs

AV Fritt efter ett filmmanus av: Quentin Tarantino Manusbearbetning: Henrik Bergqvist

Ett gäng kompisar med Lars Jansson och Gustav Deinoff i spetsen bestämde sig för att göra en scenversion fritt efter Quentin Tarantinos filmmanus. En hårdkokt historia där det till och med för första och enda gången i Lysets historia varit en rekommenderad åldersgräns på 15 år och där känsliga personer varnades. Kanhända var det en del i marknadsföringen för de tre föreställningarna som spelades under april på kungsteatern. Lars Jansson regisserade och var nygift med fru Anna vars ”Det susar i säven” hade premiär samtidigt på Kungsteatern.

Där var det tonårsflickor som spelade om vänskap och här var det tungt ” beväpnade karlskogagrabbar” som spelade om något helt annat!

Benny Abrahamsson i Karlskoga tidningen valde att skriva en recension eftersom att både Reservoir Dogs och Det susar i säven hade premiär samma Lördag där han jämförde de olika uppsättningarna. Han skriver ” Först några ytliga jämförelser – Unga flickor spelar den klassiska fabeln det susar i säven medan något äldre men fortfarande unga pojkar spelar en modern berättelse vid namn Reservoir Dogs. Det susar i säven är en näpen historia med icke föraktliga underströmmar av livsvisdom och klokskap medan Reservoir Dogs är en hårdkokt sak utan någon som helst klangbotten”

FÖRESTÄLLNINGSBILDER

PRESS

PREMIÄR 19 April 1997
ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR 3 föreställningar
SPELPLATS Kungsteatern
MEDVERKANDE

Mr. Orange: Martin Hägg
Mr. Blonde: Henrik Bergqvist
Mr. Pink: Gustav Deinoff
Mr. White: Magnus Lekberg
Mr. Brown: Lars Lundh
Joe: Johan Nielsen
Nice Guy Eddie: Andy Magnusson
Snut: Pär Karlsson
Servitris: Louisa Fidan

PRODUKTION

Fritt efter ett filmmanus av: Quentin Tarantino
Manusbearbetning: Henrik Bergqvist
Regi: Lars Jansson
Scenografi: Lars Jansson
Ljussättning: Tobias Stål
Ljudmix: Henrik Bergqvist
Smink: Magnus Lekberg
Tekniker: Anders Lekberg, Erik Jungberg
Foto: Pär Almqvist
Grafisk form: Pär Almqvist, Magnus Lekberg