Wilma Orebrand

Skådespelare

FÖDD: 2009
YRKE: Studerande
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Loranga, Masarin och Dartanjang – 2018
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Wilmas är en glad och sprallig tjej, vars teaterintresse väcktes efter att hon sett föreställningen Rasmus på luffen 2016. Med siktet inställt på att själv en dag stå där i Björkborn och ta emot publikens applåder, anmälde hon sig till Kulturskolan. Två år senare blir drömmen till viss del verklighet, då hon får chansen att medverka som uggla i Loranga, Massarin och Dartanjang. Längtan efter den stora rollen, finns dock fortfarande kvar, och ytterligare tre år senare står hon där igen. Denna gång som huvudrollen Mowgli i Djungeboken.

Vid sidan av alla sommarteatrar har Wilma också medverkat i föreställningen Vem dödade Johnny? där hon spelade den skånsk-talande Lennart, vilken fick hela publiken att vika sig av skratt. I Lysets julkalender från 2020 berättar hon om sin väg in i teatern, och uppmanar alla som drömmer om något att fortsätta att kämpa för sin dröm.

Att våga tro på sig själv och göra det man älskar gick också helt i linje med 2022 års sommarteater Peter Pan, där Wilma spelade en av Tigerliljorna.

I årets produktion av Alice i Underlandet spelar Wilma den rökande Kålmasken, som uppmanar Alice att vara nöjd över den hon är, och den hon kommer att bli.