Wilma Orebrand

Skådespelare

Född: 2009
Sågs första gången i: Loranga, Masarin och Dartanjang – 2018

Wilmas är en glad och sprallig tjej, vars teaterintresse väcktes efter att hon sett föreställningen Rasmus på luffen 2016. Med siktet inställt på att själv en dag stå där i Björkborn och ta emot publikens applåder, anmälde hon sig till Kulturskolan. Två år senare blir drömmen till viss del verklighet, då hon får chansen att medverka som uggla i Loranga, Massarin och Dartanjang. Längtan efter den stora rollen, finns dock fortfarande kvar, och ytterligare tre år senare står hon där igen. Denna gång som huvudrollen Mowgli i Djungeboken.

Vid sidan av alla sommarteatrar har Wilma också medverkat i föreställningen Vem dödade Johnny? där hon spelade den skånsk-talande Lennart, vilken fick hela publiken att vika sig av skratt. I Lysets julkalender från 2020 berättar hon om sin väg in i teatern, och uppmanar alla som drömmer om något att fortsätta att kämpa för sin dröm.

Att våga tro på sig själv och göra det man älskar går helt i linje med årets sommarteater Peter Pan där Wilma spelar en av våra Tigerliljor. På frågan vad Wilma själv tycker är det bästa med att vara barn svarar hon så här:
”Det bästa med att vara barn är att man är mycket mer fri. Du behöver inte betala räkningar, handla eller jobba. Istället kan man göra andra saker och utforska världen. Du har helt enkelt inte så mycket att tänka på, utan kan oftast göra lite vad du känner för. Så det är något jag kommer att njuta av innan jag blir vuxen. Så det bästa med att vara barn är helt enkelt att men är mycket mer fri!!”