Thomas Sönnerstam

Skådespelare

FÖDD: 1957
YRKE: Arbetar på Karlskoga Folkhögskola
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Rakt ner i fickan 2008 .

Thomas är skådespelaren vi förknippar med humor, skratt och galenskap, och när det är dags att spela fars och komedi finns hans namn ofta med i rollistan.

Han föddes med teatern i blodet, och hans far var aktiv inom både teater och revy. Trots det skulle ta många år innan han själv tog steget ut på scenen i rollen som skådespelare. Som barn började han istället dansa och uppträda med Bygdegillet, vilket han sedan fortsatt med under hela sitt vuxna liv.

Till Lyset hittade Thomas först 2008 då han medverkade i farsen Rakt ner i fickan. Han spelade då rollen som bidragsskojaren Erik Björk, och fick i samband med detta mersmak för teatern. Därefter har han medverkat i flera stora produktioner, bland annat Hemsöborna, Annie, Kom igen Charlie, och Oj då en till.

Vid sidan av Lyset har han också medverkat i otaliga uppsättningar av Gôrskôjs Nyårsrevy, vilket gör att han för många är känd som just “Han från revyn”. Första gången vi såg Thomas i revyn var 2003, och genom åren har han bjudit på både sång, dans, och tokiga karaktärer, som alla fått publiken att kikna av skratt.

I årets uppsättning av Arsenik och gamla spetsar kommer vi dock få bekanta oss med en helt annan Thomas. Denna gång har han nämligen tagit sig ann rollen som en hänsynslös och sinnesrubbad seriemördare, vilken inte alls drar sig för att göra det som behövs för att få fler mord på listan än hans mostrar har.