Jennifer Ljusterås

Skådespelare, Regissör, Kostymör, Tekniker och Ordförande

FÖDD: 1981
YRKE: Kostymmästare
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Besök av en gammal dam – 1992
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Jennifer började spela teater redan som en liten flicka, och är en av medlemmarna som verkligen vuxit upp i Lyset. De som har bra minne kanske minns henne som Paddan i Det susar i säven, eller horan i Gökboet, medan de som inte varit med lika länge kanske främst förknippar henne med frun med den härliga Degerförs-dialektön i Kuta och kör, eller björnen Baloo i Djungelboken. Hon har även regisserat flera föreställningar, bland annat “Samlaren”, som hade premiär 2008.

I Lyset är Jennifer en riktig allt-i-allo, och står hon inte själv på scenen så sitter hon i tekniken, ansvarar för sminket, fixar kostym och rekvisita eller hänger ljus i taket. Av alla föreställningar som satts upp genom åren har Jennifer endast frångått ett par stycken. Resterande har hon medverkat i på ett eller annat sätt.
Ja, man får nog säga att Jennifer är en riktigt tillgång för Lyset. 2006 tilldelades hon Lysmasken för sitt ansvar, sin kunskap, sin hjälpsamhet och sitt stora hjärta för föreningen, vilken är en motivering som passar in perfekt på henne fortfarande.

Sedan några år tillbaka axlar hon också rollen som ordförande i Lyset, vilket gör henne till lite av Lysets egen Kapten (Krok), en roll hon också spelade under sommarspelet Peter Pan 2022.

I årets uppsättning av Arsenik och Gamla spetsar spelar Jennifer den snälla och kärleksfulla Elaine, som trots alla galenskaper som händer runt sin fästman är fast besluten att gifta sig med honom ändå.

I årets produktion av Alice i Underlandet spelar Jennifer Chesshire-katten, en mystisk figur som dyker upp när man minst anar och som verkar vara den enda som inte är rädd för drottningen.