Hanna H Henriksson

Skådespelare

FÖDD: 2003
YRKE: Manusbearbetare
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Madicken – 2012

Hannas intresse för teater vaknade tidigt då både mor och far är teaterintresserade. Redan som liten hade hon en dröm om att få stå framför en publik på den “stora” scenen på Kungsteatern, och det skulle inte dröja allt för många år innan den drömmen slog in. Vid 9-års ålder medverkade hon i sitt första sommarspel Madicken, som spelades på Björkborn. Fyra år senare var hon där igen för att spela barnhemsflicka i Rasmus på luffen. Vid sidan av sommarspelen är hon också aktiv inom Kulturskolan och har medverkat i flera produktioner med Ung Teater. Bland annat Snövit i tiden där hon fick spela den onda drottningen.

2021 debuterade hon också som dramatiker och regissör, då hon dramatiserade, och regisserade pjäsen “Den som följer strömmen”, vilken är baserad på en bok med en liknande namn. Den som följer strömmen handlar om hur lätt det är att dras med i allt som händer omkring oss, och om hur vårt sätt att vara förändras i samband med de krav och förväntningar vi tror att omvärlden ställer på oss. Pjäsen spelades av ungdomar i Kulturskolan, och hade premiär under Ung Teater-Festivalen 2022.

I årets produktion av Arsenik och gamla spetsar spelar Hanna den unga kommissarien Brophy, som tillsammans med sin kollega sliter med att få Teddy att sluta blåsa i hornet.