Ann-Louise Magnusson

Skådespelare

FÖDD: 1981
YRKE: Boutredare
SÅGS FÖRSTA GÅNGEN I: Rasmus på luffen – 2016
SÅGS SENAST I: Peter Pan – 2022

Ann-Louise har alltid drömt om att spela teater, men det skulle ta dryga 32 år innan hon till sist vågade anmäla sig till Eva Dälleruds kvällskurs ”Nybörjarteater för vuxna” på Kungsteatern. Där fick hon i lugn och ro utveckla sitt skådespeleri, och prova på att spela teater i form av kortare versioner av Bernardas Hus, I väntan på Godot, och Britas änglar, som spelades för de närmast sörjande.

Under sommaren 2016 slog dock drömmen om att delta i ett riktigt sommarspel in, och hon fick bland annat spela rollen som Paradis-Oskars fru, vilken i slutet av pjäsen blir Rasmus mamma. Att spela just mamma, har med åren blivit lite av en vana för Ann-Louise, och hon tycks alltid tilldelas just de rollerna. Kanske är det för att det finns ett stort lugn och en trygghetskänsla runt omkring henne, och för att hon automatiskt tar sig an rollen som extramamma när det finns barn i närheten.

Förutom mamma till Rasmus har hon också spelat mamma till Mowgli i Djungelboken, och mamma till Wendy, John och Michael i Peter Pan, men hon har även tagit sig ann andra roller som till exempel Cynthia i Oj då! En till?!

Vid sidan av scenen ansvarar också Ann-Louise för att hålla våra sociala medier uppdaterade., vilket hon gör med bravur.

I årets produktion av Alice i Underlandet spelar Ann-Louise Alice mamma och Hjärter Dam, en kvinna som slits mellan makten och kärleken.

Medverkat i:

LYSET:
2023 – Alice i Underlandet
2022 – Peter Pan
2021 – Djungelboken
2020 – Lysets julkalender
2019 – Oj då! … En till?!
2016 – Rasmus på luffen

VUXENGRUPPEN:
2016 – Fröken Britas änglar
2015 – Serenaden
2014 – I väntan på Godot
2014 – Bernardas Hus