Ann-Louise Magnusson

Skådespelare

Född: 1981Sågs första gången i: Rasmus på luffen – 2016

Ann-Louise har alltid drömt om att spela teater, men det skulle ta dryga 32 år innan hon till sist vågade anmäla sig till Eva Dälleruds kvällskurs ”Nybörjarteater för vuxna” på Kungsteatern. Där fick hon i lugn och ro utveckla sitt skådespeleri, och prova på att spela teater i form av kortare versioner av Bernardas Hus, I väntan på Godot, och Britas änglar, som spelades för de närmast sörjande.

Under sommaren 2016 slog dock drömmen om att delta i ett riktigt sommarspel in, och hon fick bland annat spela rollen som Paradis-Oskars fru, vilken i slutet av pjäsen blir Rasmus mamma. Att spela just mamma, har med åren blivit lite av en vana för Ann-Louise, och hon tycks alltid tilldelas just de rollerna. Kanske är det för att det finns ett stort lugn och en trygghetskänsla runt omkring henne, och för att hon automatiskt tar sig an rollen som extramamma när det finns barn i närheten.

I årets uppsättning av Peter Pan ser vi Ann-Louise som mamma Mary, samt mamman i krigarstammen, och på frågan vilka barnsligheter hon har tagit med sig in i vuxenlivet svarar hon så här:
“Det jag har med mig in i vuxenvärlden är sagorna och magin. På skogspromenaderna tultar små troll runt mig under svamparna, och på vintern spanar jag efter tomtarna som bor under stenarna på vår baksida i Sörboda. Tidiga morgnar njuter jag av älvornas dans när dimman lättar, men allt behöver man inte se för att tro att det finns!”

Medverkat i:

LYSET:
2022 – Peter Pan
2021 – Djungelboken
2020 – Lysets julkalender
2019 – Oj då! … En till?!
2016 – Rasmus på luffen

VUXENGRUPPEN:
2016 – Fröken Britas änglar
2015 – Serenaden
2014 – I väntan på Godot
2014 – Bernardas Hus