Amanda Hjalmarsson

Skådespelare

Född: 2007
Sågs första gången i: Annie – 2015

Amanda började sin teaterkarriär i lyset redan som 7-åring då hon medverkade i musikalen Annie. Hon hade sett sin mamma, som skulle spela en av ministrarna, repetera och blev själv sugen på att vara med. På skoj sa då mamman, ja du får väl fråga regissören, i tron om att dottern inte skulle våga, men det gjorde hon. Så föddes Mathilda, den yngsta flickan på barnhemmet, vilket blev Amandas första roll. Därefter har Amanda medverkat i både teatrar och sommarspel, med både Lyset och Ung Teater Karlskoga, och idag tillbringar hon i stor sett all sin lediga tid på Lyset eller Kulturskolan. 2022 tilldelades hon “Anna-Karin Prytz minnesstipendium” för sitt stora engagemang och sin allsidighet inom teater och övriga aktiviteter på kulturskolan.

I årets uppsättning av Peter Pan spelar Amanda Wendys yngsta bror Michael, och när man frågar henne vad det bästa med att vara barn är svarar hon så här:
“Det bästa med att vara barn är att kunna leka, ha kul och bara vara sig själv.” Ett svar som passar henne bra då hon fortfarande, trots att hon nu går på högstadiet, är lika ung och lekfull i sinnet som när hon kom till teatern första gången.

Medverkat i: