PÅ GÅNG

Loranga Masarin och Dartanjang 2019
FÖRESTÄLLNING
Loranga Masarin och Dartanjang
Favorit i repris, sommaren 2019!
15 juni - 14 juli

Det var många leenden, skratt och glada röster efter vårt sommarspel förra sommaren.

”Vår familj har skrattat och pratat om det här en hel vecka nu och vi kan inte bara släppa föreställningen!”
Nu är sommaren snart här igen, och det är klart vi släpper ut dom en gång till!

I år är det 50 år sedan Barbro Lindgrens bok om den egensinniga pappan Loranga och hans son Masarin kom ut för första gången. Detta vill vi på Lyset självklart fira med en favorit i repris.

Loranga, Masarin och Dartanjang är en föreställning fullproppad med musik och tokigheter som uppskattas av hela familjen. Så till alla er som inte träffat oss, och till alla er som längtar efter oss igen… VI SES I SOMMAR!

Biljetterna köper du enklast på Ticnet.se eller på Turistbyrån (Tel: 0586-216100).
Du kan också köpa dina biljetter direkt på plats en timme innan föreställningen börjar.
Ett barn går gratis tillsammans med betalande vuxen.

Oj då! En till!
FÖRESTÄLLNING
Oj då!... En till?!
Ray Cooneys klassiska förväxlingsfars
26 okt - 30 nov

Ray Cooneys fars Kuta och kör, som spelades i Karlskoga 2013 blev en av Lysets största publiksuccéer. Nu är det äntligen tid att få presentera ytterligare en fars av Cooney.

Denna gång handlar det bland annat om miljonären Jonathan Hardcastle som planerar att ge bort delar av sin förmögenhet till sin avlidne kompanjons son Billy Hickory Wood. Detta sker dock endast under förutsättning att Billy är den enda nu levande släktningen. Komplikationer uppstår dock ganska snart när det visar sig att Billy har trillingbörder som  också är ute efter arvet, och illusionen om att han är den enda blir svårare och svårare att upprätthålla.

Oj då!.. En till?!, eller One for the pot som är originaltiteln, har spelats i Sverige vid flera tillfällen, bland annat på Folkan i Stockholm 1987, där Björn Gustafson gestaltade trippelrollen som Billy och hans bröder.

BILJETTER

Biljetter till våra arrangemang och gästspel köper du enklast via Ticketmaster.se eller på Turistbyrån i Karlskoga, Kungsvägen 34, tel 0586-216100

Under förutsättning att det inte redan är slutsålt kan biljetter också köpas på respektive spelplats en timma innan föreställningen börjar.

Har du ytterligare frågor, eller vill komma i kontakt med oss av andra anledningar går det bra att kontakta oss via kontaktformuläret.
Du kan också prova att ringa oss på Lysets telefon: 073-937 52 48

INFORMATION OM KUNGSTEATERN

Vi tar Swish- och kortbetalningar. Kungsteatern har 100 onumrerade platser. Hörslinga finns. Rullstolsplats finnes samt handikappanpassad ingång och ramp. 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev så godkänner du vår integritetspolicy. Du kan alltid avsluta din prenumeration när du vill.

REFERENTER

Peter Krantz
Regissör Teaterföreningen Lyset
070 416 15 56
nilspeter.krantz@gmail.com

Helen Kahlin
Tf skolledare på Kulturskolan Karlskoga
0586 1159
helen.kahlin@karlskoga.se

EVA DÄLLERUD︱Manusförfattare & Skådespelare

Eva var med och startade Teaterföreningen Lyset 1986 och har alltsedan dess varit aktiv i föreningen som amatörteaterskådespelare och återkommande regissör. Hon har också tidigare skrivit manus för föreningen.

Mellan åren 1997-2019 var Eva anställd som teaterpedagog på Kulturskolan i Karlskoga. Hon har haft ett långt samarbete med Rädda Barnen i Karlskoga och Degerfors under hela den tiden och gjort flera teaterprojekt med anknytning till Barnkonventionen. Genom skapande skola har Eva också spelat teater för barn- och ungdomar i Karlskoga, flera gånger på samma teman. Hon har också arbetat pedagogiskt med metoder, som bl a forumspel kring teman som alla människors lika värde. Eva har också sedan några föreläst på skolor och för föreningar om vad som hände hennes mamma och hennes familj under Förintelsen.

Under Balkankriget jobbade Eva med ett stödprojekt för flyktingkvinnor. I juli 1996 reste de till Sarajevo.

2017 fick Eva, Regionförbundets Örebro läns, kulturstipendium för sitt arbete med att berätta om Förintelsen.