Föreställning

Och så levde de lyckliga…

Ung Teater

Fredag 27 april kl. 18.30
Fredag 18 maj kl. 18.30 (kl 18 invigning Ung Teater-festival)
Kungsteatern, Karlskoga

Askungen har släppt en självhjälpsbok om att vinna lycka genom vara god mot dem som gör en ont. Snövit har gjort sig till ägare för de sju dvärgarnas gruva, ökat arbetstakten och tagit ut miljardvinster. Ariel har precis blivit människa genom avancerad plastikkirurgi. Hennes bröllop står för dörren. Där Disneys värld möter vår verklighet, lever de klassiska sagornas prinsessor om inte lyckligt så åtminstone lyxigt i alla i sina dagar. Men så inträffar en fruktansvärd olycka som ställer allt på ända och tvingar en efter en att konfronteras med sina livsval.

För vad händer när de nödställda, impopulära styvsystrarna inte har någon annan stans att ta vägen än till Askungens dörr? Hur ska Snövit hantera två dvärgar som söker upprättelse? Och hur ska Ariel förstå sambandet mellan sin blivande mans ilska när hon längtar till havet och ett plötsligt utsläpp av förgiftat vatten?

Affischen_03

Om Länk

Det var en gång en brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom Länk. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15–20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.

Länk ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm. Ett antal läns-, region- och stadsteatrar ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coachning, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

Länk är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Här skapas möten mellan skola och lokala experter på kulturarrangemang och kulturförmedling.

Målet är att låta en ensemble med elever mellan 15–20 år delta i ovanstående projekt, för att få den kompetensutveckling som projektet kan ge.

Genom medverkan i de regionala teaterfestivalerna, får de göra ett uppförande på en professionell teaterscen inför stor publik. Gruppen får även möjlighet att se de andra uppsättningarna och träffa de andra grupperna.

Projektet LÄNK drivs av Riksteatern i samarbete med några av landets största länsteatrar med syfte att ge unga ensembler möjlighet att spela nyskriven dramatik av högsta kvalitet.

Av Manda Stenström
skriven för Länk 2018

Fri entré upp till 20 år
vuxna 60 kr

Kontakt

Biljetter

.

Biljetter till våra arrangemang och till våra gästspel köper du på Turistbyrån i Karlskoga eller en timma innan föreställning vid respektive spelplats – Du kan även få information på Lysets telefon: 073-937 52 48
Karlskoga Turistbyrå: Kungsvägen 34, tel 0586-216100

.

Hitta

.