Trollkarlen från Oz

• PREMIÄR: 1 december, 2006
• ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR:
• SPELPLATS: Kungsteatern
• PUBLIKSIFFRA: 1400

”En lysande familjeföreställning. Helt enkelt en succé  – Peter Krantz lovade att det skulle bli en festavslutning på Lysets jubileumsår. En familjeföreställning i form av en festraket som kronan på verket. Så blev det. Han fick rätt” /Björn Reimers, Kuriren

”Härliga äventyr ovan regnbågen – I vissa stunder är det svårt att inte tro att jag framför mig har ett professionellt sällskap. Replikföring och mimik känns naturlig och trovärdig, kostymeringen är fantasifull och innovativ, med några få undantag. Scenografin synnerligen genomtänkt och tekniskt finurlig. Den levande orkestern undfägnar oss med allt från folkmusikgung till mer jazzig spis fint tryfferad i föreställningens alla skeden. Sammantaget en härlig kväll där sökandet efter vett hem, ett hjärta, ett mod och en hjärna leder tanken – och hjärtat – till nya utmanande äventyr” /Agneta Rosendal, NA

”Bortsett från invändningen att det skulle vara intressant med en läsart som på något sätt anknyter till nutiden finns inget att klaga på. Trollkarlen från Oz är en teaterfest som ligger bra nära gränsen för vad en amatörensemble som lyset kan mäkta med.

Josefine Edenvik är en härlig Dorothy, Heinrich Vogelmann ramlar som Fågelskrämman med sån lealös ackuratess att man knappt tror att karln har några ben i kroppen.”

”Peter Sundh är ett sevärt Lejon och Styrbjörn Åkesson gör en Plåtman med resning. Till den centrala kvartetten bör läggas Simon Olsson som näpen Toto.”

”Sylwia Rakowska är utomordentligt uttrycksfull, ett kraftpaket i jetfart. ”/Benny Abrahamsson, KT


”Välkommen till en av de riktigt stora berättelserna, den klassiska historien om en liten flicka och en hund som en gång hamnade mitt i en orkan. Om längtan att få komma hem, om sökandet efter mod, ett hjärta och efter klokskap…”

Texten ovan är hämtad från programmet från Trollkarlen från Oz. Frank L Baums bok; Trollkarlen från Oz har legat till grund för oändligt många olika musikteateruppsättningar samt filmatiseringar. Lyset avslutade sitt 20-års jubileum 2006 med Peter Krantz egen dramatisering av denna barnboksklassiker. Den välkända melodin Ovan regnbågen fanns självfallet med i föreställningen men för övrigt kunde publiken avnjuta nykomponerad text och musik. Sammarbetet med Gunnar Hjorth fortsatte och nu var även Christer Blomberg tillbaka, som var kapellmästare för Blodsbröder 1999. Peter Krantz skrev manus och sångtexter. Musiken var helt nyskriven av Gunnar/Christer och Linda Emanuelsson. I föreställningen bjöd också Kulturskolans erfarna danselever på häftig dans.

Uppsättningen rosades i pressen och publiken strömmade till Kungsteatern. Ungefär 1400 personer fick det stora nöjet att följa Dorothys dramatiska äventyr från Kungsteaterns scen.

Så när decembermörkret sänkte sig över Karlskoga tändes Lyset på Kungsteatern. Strålkastarna riktades mot Dorothy, Toto, Fågelskrämman, Plåtman, Lejonet, Häxan Västan och alla andra i Kansas och landet Oz. Regissören Peter Krantz hade utlovat en spännande föreställning för alla åldrar till ett land långt bortom regnbågen.

Kontakt

Biljetter

.

Biljetter till våra arrangemang och till våra gästspel köper du på Turistbyrån i Karlskoga eller en timma innan föreställning vid respektive spelplats – Du kan även få information på Lysets telefon: 073-937 52 48
Karlskoga Turistbyrå: Kungsvägen 34, tel 0586-216100

.

Hitta

.