Timmarna med Rita

• PREMIÄR: 28 juni, 2006
• ANTAL FÖRESTÄLLNINGAR:
• SPELPLATSER: Framförallt Örebro län

”Lysande Lyset ” /Karlskoga Kuriren

I marknadsföringen till Timmarna med Rita skriver Olle och Lena Söderberg: ”Mota mörkret för en kväll – Gå in i er teater eller bygdegård och njut av en kväll av gemenskap, teater och mat! Vi, Lena och Olle från teaterföreningen Lyset kommer gärna till er och spelar pjäsen Timmarna med Rita. I pausen kan ni njuta av en korsikansk lammgryta. Timmarna med Rita är en drygt två timmar lång komedi skriven av Willy Russel på 70-talet. Pjäsen handlar om att det aldrig är för sent att förändras. Vi ser mötet mellan Rita, en medelålders hårfrisörska och Frank, en desillusionerad, lätt alkoholiserad universitets lektor. Vi följer den gradvisa förändringen hos de båda, där Rita ställer frågor Frank aldrig mött.”

I en artikel av Josefine Berg i Nerikes Allehanda inför premiären står att läsa; ”De ordnar själva med kostym, rekvisita och scenografi. – Ja, vi gör i princip allt själva, och kan ta på oss att arrangera allt. Om inte den mottagande arrangören vill hjälpa till med matlagningen vill säga!”

Premiären skedde i Fjugesta den 28 juni och kom sen att spelas på turné i framförallt Örebro län. Timmarna med Rita spelades även tillsammans med produktionen Våldsam kärlek på den Internationella Amatörteaterfestivalen i Thisted i Danmark mellan 1—6 juli 2016.

Kontakt

Biljetter

.

Biljetter till våra arrangemang och till våra gästspel köper du på Turistbyrån i Karlskoga eller en timma innan föreställning vid respektive spelplats – Du kan även få information på Lysets telefon: 073-937 52 48
Karlskoga Turistbyrå: Kungsvägen 34, tel 0586-216100

.

Hitta

.