REATEATER: Resa till Fagersta

REATEATER – tre pjäser spelades samma kväll.

Fyra unga kvinnor med skådespelarerfarenhet provade sina vingar som regissörer. För att verksamheten skulle kunna växa var det viktigt att ge nya regissörer möjlighet att få pröva sina vingar. Och att stärka den ideella kraften i Teaterföreningen Lyset var ett mål för de anställda på Skrantahuset. Peter Krantz kunde regisera en eller två föreställningar varje år.  Både han och Amatörteaterkonsulent Per Skjöldebrand arbetade med att ”stötta” de nya regisörerna. Det blev tre teaterproduktioner som  marknadsfördes under parollen; ”Se tre föreställningar och betala för en!”

PREMIÄR:
SPELPLATS:
Resa till Fagersta spelades också på Örebro läns amatörteaterfestival i Askersund 1991.

Vad händer när främmande människor råkar träffas i en tågkupé under en timme. Kommer det att uppstå någon gemenskap? Tar de överhuvudtaget kontakt med varandra? På vilket sätt i så fall? Vad händer sedan? Med dessa frågor som utgångspunkt bjöds publiken på en resa i mer än ett avseende. Diana Lustgarten som hade varit skådespelare ville nu pröva sina vingar som regissör.

Kontakt

Biljetter

.

Biljetter till våra arrangemang och till våra gästspel köper du på Turistbyrån i Karlskoga eller en timma innan föreställning vid respektive spelplats – Du kan även få information på Lysets telefon: 073-937 52 48
Karlskoga Turistbyrå: Kungsvägen 34, tel 0586-216100

.

Hitta

.