Pixy

• PREMIÄR: 5 januari, 1998
• SPELPLATS: Kungsteatern

”Stark föreställning om existensiella frågor” /Ingela Davidsson, Kuriren

Vladimir Clicic hade kommit med sin familj som flyktingar till Sverige 1993. Redan 1995 så var han med i Hamlet vilket sedan ledde vidare till Andorra som skådespelare. Nu hade han tagit initiativet att tillsammans med 25-30 ungdomar i åldern 18 – 25 år göra föreställningen Pixy med premiär den 5 januari på Kungsteatern.

Margareta Dahlberg skriver i Kururens Kultursvepel den 8 november ” – En birsarr, anarkistisk pjäs – komisk men också skrämmande. Så beskriver Vladimir Clicic den experimentella teater, Pixy, som han just nu jobbar med och som ska ha premiär på Kungsteatern i januari. – Jag vill ge en bild av hur dagens samhälle kan se ut i morgon. Pixy är ursprungligen en svensk, tecknad serie med samhällskritiskt innehåll. – Jag har skrivit om och sytt ihop vissa delar ur Pixy, ungefär 30 procent är ändrat. Det är när det aborterade fostret Pixy ringer sin mamma från dödsriket som helvetet bryter loss, något som så småningom resulterar i revolution. – Man kan säga att temat är att marknaden styr och pengarna talar. Det är ganska mycket Kafka över det hela, skrattar Vladimir.

  • Manus Fritt efter Max Andersson

  • Regi Vladimir Klicic

Kontakt

Biljetter

.

Biljetter till våra arrangemang och till våra gästspel köper du på Turistbyrån i Karlskoga eller en timma innan föreställning vid respektive spelplats – Du kan även få information på Lysets telefon: 073-937 52 48
Karlskoga Turistbyrå: Kungsvägen 34, tel 0586-216100

.

Hitta

.